115 verkooppunten ov-chipkaart erbij

Opgeslagen in : OV-chipkaart nieuws

Er komen in de Rotterdamse regio 115 verkoop- en oplaadpunten bij voor de ov-chipkaart. Bij sigarenwinkels en vestigingen van Primera en Tabak & Gifts in Rotterdam worden gele kastjes geplaatst. Hiermee moeten de reizigers bediend worden, die de pas buiten een metrostation willen aanschaffen of opwaarderen. Het is de bedoeling dat de extra verkooppunten er in april staan, zo liet RET-directeur Pedro Peters woensdag weten aan de verkeerswethouders in de Stadsregio Rotterdam.
De baas van de stadsvervoerder keek ook terug op de invoering van de ov-chipkaart in de Rotterdamse metro, bijna twee maanden geleden.
Volgens Peters is de overgang goed verlopen, met uitzondering van de studenten. ,,Dat is mislukt, we moesten in een paar dagen 22.000 extra sleutelpassen uitgeven.’’ Hij verwacht dat in mei alle zes- à zevenhonderdduizend studenten in ons land de speciale ov-chipkaart hebben.
De RET-directeur heeft de laatste tijd een toename gezien van het ov-chip-gebruik in de regionale bus en de tram. Ook in de Connexxion-streekbussen wordt de pas nu vaker gebruikt. Peters wacht op busbedrijf Qbuzz, dat heeft toegezegd in april aan te haken met de nieuwe kaart. Arriva liet eerder weten daarvoor nog wel enkele maanden nodig te hebben. ,,Als ook onze buren zijn overgestapt, dan kunnen we de strippenkaart in de bus en tram afschaffen,’’ zei Peters, die vooral trots is op de goede rapportcijfers van de reizigers. ,,Wat we vooral hebben gemerkt is dat acceptatie volgt op invoering.’’
(bron: AD.nl)

Tags: , , , , , ,